Energoprojekt Industrija a.d.
ARHIVA VESTI
Period: Decembar 2011. - Novembar 2012.

02. 11. 2012.

Završena adaptacija Aneksa C za JAT Tehnika a.dEnergoprojekt Industrija a.d. je 02. novembra, na veliko zadovoljstvo Investitora, završila radove na adaptaciji Aneksa C, Hangara II, a u okviru objekta JAT Tehnika a.d. u industrijskoj zoni Aerodroma „Nikola Tesla“.

Gruba konstrukcija Aneksa C je izgrađena još 1988. godine a sada je izvršeno zatvaranje prizemlja i sprata, izgradnja spoljnjeg evakuacionog stepeništa, kao i svi zanatski i instalaterski radovi u funkciji ostvarivanja prostora za odmor zaposlenih u susednom hangaru i kacelarijskog prostora od 560 m2.

Radovi na adaptaciji su izvedeni po sistemu "ključ u ruke" u ugovorenom roku od 50 dana.

Pored radova na adaptaciji Aneksa C, ugovorena je i izrada Tehničke dokumentacije za izgradnju druge faze Hangara II – Aneksi A, B i C u ukupnoj površini od 7.200 m2.

Završetak Tehničke dokumentacije je planiran za polovinu decembra 2012. godine.

Adaptacija Aneksa C, Hangara II, a u okviru objekta JAT Tehnika a.d. u industrijskoj zoni Aerodroma Nikola Tesla Adaptacija Aneksa C, Hangara II, a u okviru objekta JAT Tehnika a.d. u industrijskoj zoni Aerodroma Nikola Tesla Adaptacija Aneksa C, Hangara II, a u okviru objekta JAT Tehnika a.d. u industrijskoj zoni Aerodroma Nikola Tesla

06. 02. 2012.

Prva javna banka matičnih ćelija u SrbijiIzrada glavnog projekta ustanove na čije osnivanje već dugo čekamo, i koja će pomoći u lečenju mnogih bolesti, koje na drugi način ne bi mogle biti pobeđene, poverena je „Eneregoprojekt-Industriji“.

Objekat koji će biti smešten u novobeogradskom Institutu za majku i dete „Dr Vukan Čupić“ imaće površinu od oko 600 m2, a u njemu će moći da bude smešteno 10.000 uzoraka.
Arhitekta "Eneroprojekt-industrije" dr. Branka Timotijević, otkriva za "eKapiju" kako će izgledati objekat javne banke.

Prema njenim rečima, ova zgrada, koja će imati prizemlje i sprat, sastojaće se iz više funkcionalnih celina.

U banci će postojati laboratorijski deo, u okviru koga se uzorak prima i obrađuje, koji će se sastojati iz prostorija sa klasiranom čistoćom vazduha. Zatim, tu je deo u kome će se vršiti kontrolisano zamrzavanje uzorka, kao i prateći deo objekta sa kancelarijama i prostorijom za stručne sastanke personala. Postojaće i tehnički deo, u kome će se nalaziti klima komore i ostala tehnička oprema neophodna za obezbeđivanje zahtevanih standarda za odvijanje rada u kontrolisanim uslovima – objašnjava ona.

Uskoro se očekuje i početak izgradnje objekta.

26. 12. 2011.

RTB "Bor"Beogradski „Energoprojekt“ uključio se u realizaciju projekta rekonstrukcije u Rudarsko-topioničarskom basenu „Bor“. Ovo preduzeće obavljaće radove na izgradnji nove fabrike za proizvodnju suporne kiseline, a ugovorena vrednost posla je 28,3 mil EUR.

Investitor ovog projekta je RTB „Bor“ , a glavni izvođač radova za fabriku suporne kiseline je kanadska kompanija „SNC Lavalin“ , sa kojim su sredinom septembra tri preduzeća iz sistema „Energoprojekt“ potpisala ugovor: „Energoprojekt Oprema“, „Energoprojekt Visokogradnja“ i „Eneregoprojekt Industrija“.

Ovo je samo početak našeg angažovanja u RTB „Bor“. Verujem da ćemo se, osim u izgradnju fabrike suporne kiseline, uskoro uključiti i u poslove na rekonstrukciji same topionice - kaže za "eKapiju" izvršni direktor za planiranje u „Energoprojektu“ Dimitraki Zipovski.
Inženjersko-konsultantska kompanija „Energoprojekt Holding“ u prvoj polovini godine ostvarila je 92,4 mil EUR konsolidovanih prihoda, dok im je konsolidovana dobit bila 979.000 EUR. Planirani prihod za celu 2011. godinu jeste 237 mil EUR, dok je očekivana dobit 6,3 mil EUR.

Preuzeto sa „eKapije“