Energoprojekt Industrija a.d.
ARHIVA VESTI
Period: Novembar 2007. - Avgust 2010.

Isplacena dividenda za 2006.


Energoprojekt Industrija je prvo preduzece u sistemu Energoprojekt koje je na osnovu odluke Skupštine akcionara o raspodeli godišnje dobiti, 20. septembra, svojim akcionarina u celini isplatilo dividendu za 2006.
Ukupan broj akcija za koje je dividenda uplacena je 197.310, a ukupan bruto iznos 3.946.200 dinara, odnosno 20 dinara (bruto) po akciji.


Projekti za novu fabriku „Sojaprotein“


Kompanija „Sojaprotein“ AD iz Beceja zapocela je izgradnju pogona za proizvodnju sojinih proteinskih izolata i sojinih proteinskih koncentrata. Nova fabrika bice najveci evropski proizvodac sirovina za industriju mesa i industriju zdrave hrane i imace proizvodni kapacitet od 15 hiljada tona godišnje. Energoprojekt Industrija i „Sojaprotein“ sklopili su u septembru ugovor o projektovanju nove fabrike. U realizaciji posla ucestvuje i strani konsultant, vodeca svetska konsalting kompanija u proizvodnji sojinih proizvoda, „International protein Services Inc“. Planirano je da se radovi završe za oko dve godine.

„Gala“voda iz Mionice


U mioničkom selu Ključ, u septembru je otvorena Fabrika za flaširanje vode „Delta Mioni“ u koju je „Delta Holding“ iz Beograda investirao 20 miliona EUR-a. U Energoprojekt Industriji uradena je projektna dokumetacija za ovu fabriku, njoj je dodeljen i projektantski nadzor tokom izvodenja. Fabrika ima 7.000 m˛ i najsavremeniju opremu za flaširanje. Za sat može da flašira 12.000 boca vode u PET ambalaži, odnosno 6.000 boca u staklenoj ambalaži. Promoter vode koja se marketinški plasira pod imenom „Gala“ je naš teniser Novak Đoković.

Posao u Kazahstanu


U Energoprojekt Industrija u toku je izrada koncepcijskog rešenja i tehnoekonomske analize o opravdanosti investiranja za veleprodajnu pijacu u gradu Astana u Kazahstanu. Površina parcele predvidene za ovu pijacu je 60 hektara. Pored uslova za izgradnju objekata ukupne površine 80.000 m˛ za njihovo i snabdevanje drugih sadržaja na otvorenom prostoru veleprodajne pijace neophodno je predvideti odgovarajucu infrastrukturkturu i energetske snabdevače.